Uitvaartfotografie

Een uitvaartfotograaf bij je het afscheid van je geliefde

Als een geliefde overlijdt, breekt er een drukke tijd aan. Een aantal dagen die in een roes voorbij lijken te gaan. Het boeken van een uitvaartfotograaf zorgt ervoor dat je deze tijd later rustig kunt verwerken. Wie waren erbij, hoe zag de dienst er uit, wat voor liefde was er tussen de gasten te zien?

Ook als je nadenkt over je eigen uitvaart, is het goed om alvast een gesprek aan te gaan met een rouw fotograaf. Ik denk graag met je mee over hoe je deze dag op een waardige manier kunt laten vastleggen.

Juist in Coronatijd, als er maar weinig gasten aanwezig mogen zijn bij het afscheid, help ik graag mee om blijvende herinneringen voor alle geliefden te maken.

Petra Aksay

Mijn stijl

Tijdens een uitvaart ben ik op de achtergrond aanwezig. Ik maak op een journalistieke wijze foto’s van de dingen die op deze dag gebeuren. Of je nu alleen een fotograaf wilt voor de afscheidsdienst of ook voor het laatste afscheid, het sluiten van de kist en het afscheid nemen op de begraafplaats. Ik denk graag me je mee over de mogelijkheden.

aan het einde

Laatste wens

Tijdens een gesprek vraag ik wat jij belangrijk vindt om gefotografeerd te hebben. Dat gesprek kan face to face of telefonisch. Gaat het om je eigen uitvaart, dan vraag ik natuurlijk naar wat jouw laatste wensen zijn. Zo past de herinnering aan jouw uitvaart helemaal bij wie jij bent. Een blijvende afdruk van jouw leven.

Het achteraf bekijken van de foto’s van een begrafenis of crematie kan heel er helpen in het rouwproces. Om het overlijden te verwerken, willen geliefden soms steeds weer even de foto’s zien. Daarmee wordt het ‘echt’ maar ontstaat ook het gevoel van een waardig afscheid. Daarom is het zeker aan te raden om van de foto’s die ik aanlever een album te laten maken.

Wat kost een afscheidsreportage?

Rouwreportage

  • 2,5 uur fotografie op locatie
  • Meer dan 50 bewerkte foto’s
  • Extra bewerking in zwart-wit 
  • Inclusief mini album

€425,-

Extra uren

  • 1 uur extra fotografie
  • 10 extra foto’s

€50,-